tiistai 29. tammikuuta 2013

Perulaista ruokaa

Kirjotampas muutaman sanan perulaisesta ruoasta johon olen totaallisen rakastunut. Ruoka on taala aivan super hyvaa ja monipuolista. Perulainen keittio on yhdistelma perinteisia intiaani ajan ainesosia ja espanjan ruokakulttuuria. Erikoisherkkuja on tuoreesta kalasta tehdyt ruoat, laaman ja alpakan liha seka juhlapoydassa tarjoiltava marsu, jota paasin viime reissulla maistamaan.

Ravintolassa ruoka on hyvaa ja halpaa, aterian alkupaloineen saa 8 solella eli noin 2,5 eurolla.
Mulla on kayny kamppisten suhteen niinkin hyva tuuri etta molemmat sattuu olemaan ruoka alan alan ammattilaisia. Diego tyoskentelee paakokkina astetta hienommassa turisti ravintolassa, tosin viikon ainoana vapaa paivanaan harvoin Kokkaa kotona mitaan.. Javier on viela opiskelu vaiheessa mutta alottaa pian harjottelun samaisessa raflassa. Tassa Javierin taidon nayte perulaisten suuresta herkusta, chevichesta

Cheviche on limen mehulla raakakypsennetty tulinen kalaruoka


Ollaan ahkerasti kokattu taala herkku ruokia, lahinna kanasta, lihasta pavuista ja perunoista.
Ainekset haetaan joka paiva tuoreena luotto kauppiaalta.



Sitte kokkaamaan!


Ja papupata kiehuu


Ja tassa ei suinkaan pala keittio vaan pihvi saa makua liekityksesta



Ruoan lisaksi kahvi maistuu taalla taivaalliselta ja mehua ei koskaan juoda purkista vaan valmistetaan aina tuoreista hedelmista. Nam. Perinteinen drinksu on Pisco sour, joka valmistetaan paikallisesta alkoholijuomasta piscosta, limesta ja kanamunan valkuaisesta. Sen kanssa saa vaan olla tosi varovainen silla juuri tama kanamunan valkuainen aiheuttaa aikamoisen "mahakivun" seuraavana paivana..

Huomena jatkuu matka Arequipaan, Perun toiseksi suurimpaan kaupunkiin jonne 15 tunnin matka taittuu bussilla. Sielta sitten taas lisaa tarinoita!





1 kommentti:

  1. Jee! Lisää postauksia ja kuvat isompina kiitos!!!! :) Eli kun seuraavan kerran teet postausta niin kun olet lisännyt kuvan klikkaat sitä ja valitset erittäin suuri niin nähdään noi sun kuvat kaikessa komeudessaan!!!

    Suukkoja <3

    VastaaPoista